תוכן עניינים
- עבודה קבוצתית: הורים-ילדים
- ימי הורים
- מפגשים בספארי
עבודה קבוצתית ופעילויות הורים-ילדים
עבודה קבוצתית עם הורים ופעילות משותפת הורים ולילדים מהווים כלים משמעותיים להעמקת המעורבות של ההורים. הם תורמים לקשר הורה-ילד וכן לקשר של ההורים וצוות הפנימייה. אנו מאמינים כי באמצעות שילוב כוחות של הצוות ושל ההורים ניתן לסייע לילדם להתקדם ולהגיע להישגים מרשימים.
להלן חלק מהפעילויות המתקיימות בפנימיות:
בפנימיית רננים פועלת קבוצת הורים המושתתת על עקרונות ההט"מ ( התערבות טיפולית במשבר). מטרת הקבוצה להקנות להורים כלים להתמודד עם ילדיהם בעת חופשות. הקבוצה עוסקת בסוגיות כגון: גבולות, סמכות, זיהוי מצבי משבר, התפרצויות, ודיאלוג הורים-ילד.
הורה מבשל- אחת לשבוע מגיע הורה לקבוצה משפחתון ומבשל יחד עם הילד שלו עבור כול הקבוצה בתכנון ובביצוע של הילד והעובדת הסוציאלית.
בנווה הדר פועלות קבוצות הורים העוסקות בעולמם של ההורים ובמשולש הורים -ילד –פנימייה.
בנווה הדר פיתחו פורמט נוסף: פגישת הורים עם צוות המשפחתון והצוות הבכיר של הפנימייה. מפגש בפורמט זה מתקיים בכול המשפחתונים כפעם עד פעמיים בשנה. מטרת המפגש להדק את הקשר של ההורים עם צוות הפנימייה, לצור מפגש אינטימי בו ניתן מקום להורים לקבל מידע על חיי היום יום בפנימייה ולעלות סוגיות ספציפיות הקשורות לחיים במשפחתון.
בארזים שתי קבוצות רכבת פועלות ברצף מזה מספר שנים ( כ 8 שנים): קבוצת אבות וקבוצת אימהות אשר המטרות שלהן: שיפור וחיזוק קשר הורה –ילד, שיפור התקשורת עם הילד וחיזוק הקשר של ההורים עם הפנימייה.
בפנימיית בית טף מקיימים טיפול משפחתי, טיפול דיאדי והדרכת הורים.
ימי הורים
בכול הפנימיות ובבתי הספר מתקיימים ימי הורים בהם מועבר מידע על פעילות הכללית של המסגרת ובקבוצת ההשתייכות בכיתה של החניך ומתקיים טקס כללי. לרוב, אנו משלבים סדנאות והרצאות בימי הורים למשל: שימוש מושכל באינטרנט ובערוצי תקשורת ( פייסבוק, ווטסאפ), גיל ההתבגרות, מניעת שימוש בסמים ואלכוהול ועוד צוות בתי הספר וצוות הפנימייה משתתפים בכל ימי ההורים.
בנוסף , מוזמנים ההורים בלב פתוח וחפץ, ליטול חלק באירועים שונים בפנימייה ובבתי הספר: יום המשפחה, בני מצווה, ל"ג בעומר ועוד…
מפגשים בספארי תכנית להורים ולצוות מפנימיות
אלאור
תכנית מפגשים בספארי פעלה משך שלוש שנים. במסגרתה השתתפו כ-45 הורים וכן 10 אנשי צוות חינוכי- בעיקר אימהות בית. התכנית הדגישה את החשיבות הבלתי מעורערת של העבודה המשותפת עם הורים.
- המטרות של התכנית היו:
- – לחשוף הורים לעולם תוכן חדש וחוויות משותפות עם צוות חינוכי של הפנימיות,
- – לפתח מרחב חשיבה, למידה, התבוננות ושיח ( עם עצמי ועם משתתפים אחרים)
- – לחזק בין המשתתפים, הורים וצוות, יחסי אמון, שיתוף ואחווה
- – לחזק עמדה של אהבה לחי.
התכנית הונחתה ב- CO ע"י איש צוות חינוכיטיפולי מהפנימיות ואיש צוות מהספארי ( זואולוג או צוות חינוכי). לכול מפגש נושא מוביל כגון: הישרדות, הסתגלות והתאמה, משחק ומשחקיות, יחסים במשפחה, תחילתו בתצפית על בעלי חיים שנבחרו מראש ע"י המנחים, והמשכו בעיבוד התצפית בקבוצה קטנה.
התצפית והשיח הקבוצתי חידדו את יכולת ההורים והצוות להתבונן לעומק על הילדים ועל הסביבה. רבים מההרים דיווחו כי הם משתפים את ילדיהם על חוויותיהם מהספארי וזוכים להתעניינות ולהתפעלות מצד הילדים. התכנית חיזקה את הקשר בין ההורים לבין הצוות ובין ההורים לבין עצמם. נוצרו חברויות וקשרים אישיים שנמשכו מעבר למפגשים בספארי.